Opći uvjeti web trgovine sastavljeni su u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača (ZVPot). Internetska trgovina www.didakticke-igracke.hr u upravljanju je tvrtke Luxury Heritage d.o.o.. Internetskom trgovinom www.didakticke-igracke.hr  (u daljnjem tekstu “trgovina” ili “www.didakticke-igracke.hr”) posluje Luxury Heritage doo. U sustavu www.didakticke-igracke.hr, posjetitelj dobiva korisničko ime i lozinku. Registracijom putem e-maila, posjetitelj postaje korisnik i stječe pravo na kupnju. Ako u bilo kojem trenutku korisnik želi promijeniti svoju adresu e-pošte u drugu, mora poslati zahtjev na info@didakticke-igracke.hr. Promjena adrese e-pošte izvršit će se što je prije moguće. Sve cijene su u HRK ili EUR  i uključuju PDV i vrijede do objavljivanja novog cjenika. Naručivanje se vrši na hrvatskom odnosno slovenskom jeziku. Zaključene narudžbe, ugovori i fakture arhiviraju se u sjedištu Luxury Heritage d.o.o., Opći uvjeti bave se radom www.didakticke-igracke.hr, pravima korisnika i poslovnim odnosima između davatelja i kupca.

Ponuda predmeta

Zbog prirode mrežnog poslovanja, www.didakticke-igracke.com nudi ažuriranja i promjene često i brzo. Cijene su prikazane kao redovne cijene i internetske cijene. Redovne cijene su cijene koje je stvorio sam davatelj usluge. Internetska cijena je cijena koja se primjenjuje za kupnju putem interneta u slučaju 100% gotovinskog plaćanja ili plaćanja unaprijed prijenosom na TRR.

Načini plaćanja

Internetska stranica za kupovinu www.didakticke-igracke.com nudi sljedeće načine plaćanja:

– gotovinom nakon primitka (primjenjuje se internetska cijena) *,
prijenosom na račun upravitelja www.didakticke-igracke.hr (prema računu ponude / predračuna) (primjenjuje se internetska cijena),
* Za pojedinačne narudžbe zadržavamo pravo zahtijevanja plaćanja prijenosom na račun upravitelja www.didakticke-igracke.com (prema fakturi ponude / proforma gdje još vrijedi internetska cijena).

Izjava o sigurnosti online plaćanja

Pri plaćanju na našoj web trgovini koristite SaferPay – napredni sustav za siguran prihvat platnih kartica putem interneta.

SaferPay osigurava potpunu tajnost Vaših kartičnih podataka već od trenutka kada ih upišete u SaferPay platni formular. Platni podaci prosljeđuju se šifrirano od Vašeg web preglednika do banke koja je izdala Vašu karticu. Naša trgovina nikada ne dolazi u kontakt s cjelovitim podacima o Vašoj platnoj kartici. Također, podaci su nedostupni čak i djelatnicima SaferPay sustava. Izolirana jezgra samostalno prenosi i upravlja osjetljivim podacima, čuvajući ih pri tom potpuno sigurnima. Formular za upis platnih podataka osiguran je SSL transportnom šifrom najveće pouzdanosti. Svi skladišteni podaci dodatno su zaštićeni šifriranjem, korištenjem kriptografskog uređaja certificiranog prema FIPS 140-2 Level 3 standardu. SaferPay zadovoljava sve zahtjeve vezane uz sigurnost on-line plaćanja propisane od strane vodećih kartičnih brandova, odnosno posluje sukladno normi – PCI DSS Level 1 – najviši sigurnosni standard industrije platnih kartica. Pri plaćanju karticama uvrštenim u 3-D Secure program Vaša banka uz valjanost same kartice dodatno potvrđuje i Vaš identitet pomoću tokena ili lozinke. SaferPay Info sve prikupljene informacije smatra bankovnom tajnom i tretira ih u skladu s tim. Informacije se koriste isključivo u svrhe za koje su namijenjene. Vaši osjetljivi podaci u potpunosti su sigurni, a njihova privatnost zajamčena je najmodernijim zaštitnim mehanizmima. Prikupljaju se samo podaci nužni za obavljanje posla sukladno propisanim zahtjevnim procedurama za on-line plaćanje. Sigurnosne kontrole i operativne procedure primijenjene na našu infrastrukturu osiguravaju trenutnu pouzdanost SaferPay sustava. Uz to održavanjem stroge kontrole pristupa, redovitim praćenjem sigurnosti i dubinskim provjerama za sprječavanje ranjivosti mreže te planskim provođenjem odredbi o informacijskoj sigurnosti trajno održavaju i unaprjeđuju stupanj sigurnosti sustava zaštitom Vaših kartičnih podataka.

Cijene

Cijene vrijede u trenutku dodjele i nisu unaprijed definirane.

Cijene vrijede u slučaju plaćanja gore navedenim načinima plaćanja, pod gore navedenim uvjetima.
Iako se ulažu ogromni napori za pružanjem najsavremenijih i točnih informacija, podaci o cijenama mogu biti netočni. U ovom slučaju, ili ako se cijena predmeta promijeni tijekom obrade narudžbe, ponuditelj će kupcu omogućiti da se povuče od kupnje, dok će istovremeno ponuditelj kupcu ponuditi rješenje koje će ići na obostrano zadovoljstvo. Kod očitnih grešaka u cijenama ponuditelj če ponuditi kupcu, da kupi proizvod po cijeni koju odražava tržište- normalnoj cijeni. Očita greška smatra se kada je pogrešna cijena sa greškom manja od nabavne cijene+PDV.

Ponuditelj izdaje račun kupcu na trajnom mediju s odvojenim artiklima. Kupac je dužan provjeriti ispravnost podataka na računu i obavijestiti prodavatelja o svim pogreškama u roku od osam dana od primitka. Kasniji prigovori na izdane račune ne uzimaju se u obzir.

Postupak kupnje

1. Narudžba prihvaćena nakon što je narudžba kupac primila obavijest putem e-maila da je narudžba prihvaćena. Iscrpne informacije o statusu i sadržaju narudžbe kupcu su uvijek dostupne na web mjestu davatelja usluge.
2. Narudžba potvrđena Ponuditelj pregledava narudžbu, provjerava dostupnost naručenih artikala i potvrđuje narudžbu ili odbija razlog. Ponuditelj može nazvati kupca na njegov kontakt broj kako bi provjerio podatke ili osigurao točnost isporuke. U dobavi robe koju ponuditelj nema na zalihi u svom skladištu, ponuditelj je isključivo vezan za isporuku dobavljača i za vrijeme u kojem dobavljač ponuditelj može isporučiti robu ponuditelju. Kupcem se putem e-maila odmah šalje obavijest o ažurnim informacijama u vezi s isporukom robe. Ako je rok isporuke vrlo dug, a kupac ne želi čekati, kupac može obavijestiti ponuđača, koji će ukloniti predmet iz narudžbe i vratiti kupcu sva već plaćena sredstva, te ostale predmete iz narudžbe po izboru kupca, ili isporučiti, ili otkazati cijelu narudžbu. Ako dobavljač ponuditelju ne potvrdi dostupnost naručenih predmeta najkasnije u roku od tri mjeseca od datuma narudžbe, ponuditelj može odbiti kupčevu narudžbu jer roba nije dostupna. Danom odbijanja narudžba kupca ističe. Ponuditelj ne preuzima nikakvu odgovornost za štetu koja bi nastala zbog duljih rokova isporuke ili isporuke robe koje Ponuditelj nema na skladištu u vlastitom skladištu.
3. Otpremljena roba Ponuditelj mora pripremiti, poslati i poslati kupcu e-poštom u dogovorenom roku. U spomenutom e-mailu, ponuditelj obavještava kupca o politici odustajanja od ugovora, gdje se obratiti u slučaju kašnjenja u isporuci i gdje se obratiti u slučaju reklamacije.
U slučaju da kupac odluči otkazati narudžbu, mora nas odmah obavijestiti na broj telefona 091 73 78 355 ili putem e-maila info@didakticke-igracke.hr. Ako je narudžba već otpremljenakupac plača dodatne troškove nastale u tom primjeru. U slučaju osobnog preuzimanja (kada je roba već spremna za preuzimanje), kupac također poručuje da želi otkazati narudžbu putem gore navedenog telefonskog broja ili e-maila. Dodatno nastale troškove krije kupac koji otkazuje naručeno blago.

Kupnja za pravne osobe

Postupak kupnje za pravne osobe potpuno je isti kao i za fizičke osobe.
Ako želite fakturu za tvrtku, slažete se s uvjetima poslovanja koji vrijede za tvrtke. Glavna razlika su mogućnosti povlačenja iz ugovora: Omogućujemo tvrtkama, samostalnim poduzetnicima i drugim pravnim osobama da vraćaju pošiljke proizvoda pod jamstvenim uvjetima. Navedene organizacije nemaju mogućnost odustati od ugovora u roku od 14 dana od preuzimanja robe bez potrebe za obrazloženjem odluke, kao što je to slučaj s potrošačima (fizičkim osobama). Svaki će se povrat uzeti u obzir pojedinačno, nastojeći zadovoljiti kriterije dobavljača. Možete koristiti razmjenu za neki drugi predmet po vašem izboru (koji je isti ili skuplji) kada ispunjavate uvjete za vraćanje robe. Nažalost, povrat novca nije moguć. Otkup korporacije također je podložan Općim uvjetima www.didakticke-igracke.hr, s razlikom u gore navedenim opcijama, odustaje od ugovora.

Načini plačanja za pravne osobe

Web trgovina suvremene kupnje www.didakticke-igracke.hr omogučuje sljedeče načine plaćenja

  • prijenosom na račun upravitelja www.didakticke-igracke.hr (prema računu ponude / predračuna) (primjenjuje se internetska cijena),

    U internetskoj trgovini www.didakticke-igracke.com nudimo i kupovinu tvrtkama koje su registrirane u Europskoj uniji. Za sve one koji žele izdati račun tvrtki u inozemstvu, dopuštamo isključivo osobni preuzimanje robe u jednom od naših prodajnih mjesta. Čim se izvrši internetska narudžba, mora biti navedeno da će roba otputovati iz centralnog skladiščta tvrtke nakon njihovog osobnog primitka. Nisu moguće naknadne prilagodbe računa. Nakon primitka, deklaracija o prenosu robe u drugu državu članicu Europske unije također mora biti popunjena i potpisana.

Pravo potrošača odustajanja od ugovora

Potrošač (navedeno se odnosi samo na fizičke osobe koje nabavljaju robu u svrhe izvan svoje profitne djelatnosti) ima pravo obavijestiti tvrtku (e-mail: info@didakticke-igracke.hr) u roku od 14 dana od primitka robe, bez potrebe za obrazloženjem svoje odluke. Rok počinje teći jedan dan od dana prihvaćanja. Jedini trošak koji se potrošaču naplaćuje u vezi s otkazivanjem ugovora jest trošak vraćanja robe (koji se, ako je otpremljen, naplaćuje prema cjeniku dostavne službe i ovisi o tome je li pošiljka / paket / teret). Roba mora biti vraćena prodavatelju u roku od 30 dana nakon što je poslano obavijest o otkazivanju (kupnja).
Potrošač nema pravo odustati od ugovora, u slučaju ugovora čiji je predmet proizvod proizveden prema točnim uputama potrošača, koji je prilagođen njegovim osobnim potrebama, a koji po svojoj prirodi nije prikladan za povrat koji je brzo pokvarljiv ili mu je istekao rok trajanja rok trajanja. Mogućnost odustajanja od ugovora nije moguća uz kupnju za koju je napravljena posebna narudžba i izvanredno naručena na zahtjev klijenta.
Robu mora vratiti neoštećenu i nepromijenjenu, osim ako roba nije uništena, neispravna, izgubljena ili se smanji njihova količina bez krivnje potrošača.
Potrošač ne može slobodno koristiti robu dok ne raskine ugovor. Potrošač može pregledati i testirati robu u mjeri koja je potrebna da se utvrdi stvarno stanje. Ispitivanje robe koja odstupa od goreg smatra se upotrebom robe, što znači da potrošač time gubi pravo na odustajanje od ugovora.

Prilikom povlačenja iz ugovora gdje su korištena sredstva s računa www.didakticne-igrace.com ili promotivni kod, ta se sredstva smatraju popustom i neće se vratiti (iznos vraćen), niti će se sredstva vratiti na www.didakticke-igracke.hr račun – osim ako nije upotrijebljen poklon-certifikat www.didakticke-igracke.hr; smatra se načinom plaćanja i vraća se na korisnički www.didakticke-igracke.hr račun nakon raskida ugovora, a uplaćeni iznos vraća se na TRR korisnika.

Uplate će biti vraćene u najkraćem mogućem roku i najkasnije u roku od 30 dana od primitka obavijesti o odustajanju. Da bi se osigurala točnost i pravovremenost povrata i osigurala evidencija o uplatama, povrat plaćanja kupcu vrši se isključivo prijenosom na njegov transakcijski račun. Plaćanje u gotovini nije moguće!
Povrat robe koja je primljena tvrtki u roku otkaza ugovora smatrat će se obavijesti o odustajanju od ugovora.

Ako se prigovor odnosi na oštećenu ambalažu (uzrokovanu prijevozom), reklamirajte je dostavnoj službi tako da ispunite prigovor i obavijestite nas na info@didakticke-igracke.hr. Zajedno s dostavljačem pobrinut ćemo se da se pritužba riješi u najkraćem mogućem roku.

Reklamacije

Artikli su osigurani ako su navedeni na jamstvenom listu ili fakturi. Jamstvo vrijedi u skladu s uputama na jamstvenom listu i prilikom predaje računa. Garantni rokovi su navedeni na garancijskom listu ili fakturi.
Podaci o jamstvu također su navedeni na stranici uvođenja proizvoda. Ako podaci o jamstvu nisu dostupni, za predmet nije garancija ili su trenutno nepoznati podaci. U potonjem slučaju, kupac se može obratiti pružatelju usluga radi pružanja ažurnih podataka.

Stvarna greška

Kada je riječ o stvarnoj greški ? gdje je:

predmet nema karakteristike potrebne za njegovu normalnu uporabu ili promet
predmet nema karakteristike potrebne za specifičnu uporabu za koje ga kupac kupuje, ali koji su prodavaču bili poznati ili bi ga trebali znati
stavka nema svojstva i kvalitete s kojima je izričito ili prešutno dogovoreno ili propisano
prodavatelj je isporučio predmet koji ne odgovara uzorku ili modelu, osim ako je uzorak ili model prikazan samo radi obavijesti.

Kako provjeriti prikladnost predmeta?
Provjerava se s drugim, besprijekornim istim proizvodom iste vrste, istodobno s izjavom proizvođača ili izjavom o samom proizvodu.

Kako se definira stvarna greška?
Kupac nas mora obavijestiti o svim materijalnim nedostacima, zajedno s detaljnim opisom oštećenja i o svom trošku, u zakonskom roku. Kupac nam također omogućuje uvid u proizvod.
Pravo na stvaranje značajnih pogrešaka bliže se uređuje odredbama Zakona o zaštiti potrošača.

Povratak proizvoda s otvorenom ambalažom 

Vraćeni proizvodi su predmeti koji su vraćeni na www.didakticke-igracke.hr i imaju oštećenja (oštećeno pakiranje, ogrebotine na kućištu itd.). Vrsta oštećenja ili stanje predmeta piše na pojedinačnoj pošti, kao i na računu.

Uvidom u vraćene predmete, unatoč otvorenoj ambalaži, osiguravamo njihov nesmetan rad.
Kao rezultat toga, također je promijenjen jamstveni rok, koji je također napisan na svakoj stavci u kategoriji ‘Vraćeni artikli’ i naveden na računu.
Predmeti koji su kategorizirani kao “vraćeni artikli” ne mogu se vratiti i zamijeniti za isti, novi artikal bez doplate, ali mogu se zamijeniti za isti ili drugi artikal iste vrijednosti (ili uz dodatni trošak). U slučaju nedjelovanja artikla kupac ima pravo odustati od ugovora u istim rokovima koji vrijede za sve artikle ili uvjete jamstva.

Dostava

Sve proizvode isporučujemo u roku od 1-7 radnih dana od primitka vaše narudžbe / prijenosa, najčešće isti dan ako su na zalihi u centralnom skladišču tvrtke. Pošiljke se ne isporučuju nedjeljom i državnim praznicima. Isporuku vrše ugovorni dostavni partneri tvrtke. U slučaju posebnih zahtjeva oko dostave proizvoda javite nam se na broj telefona 091 73 78 355  i zajedno ćemo pronaći rješenje.

Zaštita osobnih podataka

Tvrtka se obvezuje trajno zaštititi sve osobne podatke korisnika.
Pružatelj trajno pohranjuje IP adrese svih posjetitelja na www.didakticke-igracke.hr, a registrirani članovi imaju i: ime i prezime, adresu e-pošte, kontakt telefon, primarnu adresu i adrese za dostavu, državu prebivališta, vrijeme i datum registracije i arhiva komunikacije s davateljem usluga.
Ponuditelj će osobne podatke koristiti isključivo u svrhu ispunjavanja narudžbe (slanje informativnog materijala, ponuda, računa) i druge potrebne komunikacije.

Ni u kojem slučaju se podaci korisnika neće predati neovlaštenim osobama.

Korisnik je odgovoran i za zaštitu osobnih podataka osiguravajući sigurnost svog korisničkog imena i lozinke i odgovarajuću softversku (antivirusnu) zaštitu svog računala.

Komunikacija

Tvrtka će kontaktirati kupca putem komunikacije na daljinu samo ako mu kupac izričito ne prigovori.

Oglašavačke e-poruke sadržavat će sljedeće sastojke:

– bit će jasno i nedvosmisleno označene kao reklamne poruke,
– pošiljatelj će biti jasno vidljiv,
– razne kampanje, promocije i druge marketinške tehnike će biti označene kao takve. Uvjeti sudjelovanja također će biti jasno definirani,
jasan način na koji se možete odjaviti od primanja promotivnih poruka,
– odjavu od reklamnih poruka poduzeće će izričito poštivati.

Korisničke recenzije / komentari

Korisničke recenzije i komentari proizvoda o kojima pišu kupci, dio su funkcionalnosti trgovine za korisničku zajednicu. Tvrtka dopušta da mišljenje napiše bilo koji registrirani korisnik trgovine, a pregledala je tvrtka prije konačne objave. Tvrtka neće objavljivati ​​bilo kakva mišljenja ili postove koji su uvredljivi ili, prema mišljenju tvrtke nisu pogodni za objavu ili neistiniti.
Davanjem mišljenja ili komentara, korisnik izričito pristaje na uvjete korištenja i pružatelju omogućuje da dio ili cijeli tekst objavi u svim elektroničkim i drugim medijima. Tvrtka ima pravo na korištenje sadržaja neograničeno vrijeme i u bilo koju svrhu koja je u poslovnom interesu davatelja usluga, uključujući objavljivanje u oglasima ili drugoj marketinškoj komunikaciji. Istovremeno, autor mišljenja izjavljuje i jamči da je vlasnik materijalnih i moralnih autorskih prava za napisana mišljenja i komentare, te da ta prava isključivo i neograničeno prenosi na davatelja.

Zaštita djece 

Oglasi će biti jasno vidljivi i specifični, jasno odvojeni od igara i natjecanja. Svaka komunikacija usmjerena prema djeci bit će primjerena njihovoj dobi i neće iskoristiti djetetovu povjerljivost, nedostatak iskustva ili osjećaj odanosti.

Tvrtka ne smije prihvatiti narudžbu od nekoga tko zna ili sumnja da je dijete bez izričitog dopuštenja roditelja ili staratelja.

Tvrtka ne može prihvatiti nikakve osobne podatke o djeci bez izričitog dopuštenja roditelja ili staratelja. Slično tome, davatelj ne smije objavljivati podatke dobivene od djece trećoj osobi, osim roditelja ili staratelja.

Tvrtka ne smije ponuditi besplatan dostup proizvodima ili uslugama štetnim za djecu.

Otpuštanje odgovornosti

Tvrtka daje sve od sebe kako bi osigurala da su informacije objavljene na njegovim stranicama ažurne i točne. Međutim, svojstva predmeta, vrijeme isporuke ili cijena mogu se toliko brzo promijeniti i tvrtka ne uspije ispraviti podatke na web stranicama. U takvom slučaju tvrtka će obavijestiti kupca o promjenama i omogućiti mu da otkaže narudžbu ili zamijeni naručeni predmet.

Tvrtka nije odgovorna za sadržaj mišljenja o člancima koje su napisali posjetitelji. Prije objavljivanja recenzije, pružatelj mišljenja odbacuje one koje sadrže očite neistine, obmanjujuće su ili uvredljive. Tvrtka nije odgovorna za informacije sadržane u mišljenjima i oslobađa se svake odgovornosti koja proizlazi iz informacija sadržanih u mišljenjima.
Tvrtka može odustati od ugovora s naručiteljem samo ako utvrdi očitu grešku (članak 46. KZ-a). Očiti nedostatak su bitne karakteristike objekta i sve pogreške koje se smatraju odlučujućim u prometu ili u svrhu stranaka, a izvođač ne bi potvrdio ili zaključio ugovor u slučaju informacija. To uključuje i očite pogreške u cijeni.
Spomenuti Opći uvjeti primjenjuju se u trenutku narudžbe putem interneta.

Žalbe 

Tvrtka se pridržava važećih zakona o zaštiti potrošača. Tvrtka će se potruditi ispuniti svoju obvezu uspostavljanja učinkovitog sustava za rješavanje pritužbi i odrediti osobu s kojom, u slučaju poteškoća, Kupac može kontaktirati telefonom ili e-poštom. Žalba se podnosi putem e-maila info@didakticke-igracke.hr. Postupak rješavanja pritužbe povjerljiv je.
Ponuditelj je svjestan da je suštinsko obilježje potrošačkog spora, barem što se tiče parničnog postupka, njegov nesrazmjer između ekonomske vrijednosti zahtjeva i troškova povezanih s rješavanjem samog spora. To je ujedno i velika prepreka potrošaču da spor dovede pred sud. Stoga če se tvrtka potruditi da se svi sporovi riješe međusobnim dogovorom.

 

Želimo vam puno ugodnih i povoljnih kupovina!

Internet stranici su potrebni kolačići za funkcioniranje. Nastavljanjem gledanja i traženja po stranici slažete se s upotrebom kolačića. Prihvati Zatvori Postavke i informacija

X

Main Menu