Informacije o korištenju mrežnih kolačića

Osnovne informacije

Mi koristimo kolačiće na našoj web stranici. Kolačići su male datoteke koje su pretraživači  učitali, kao što su Firefox, Chrome ili Internet Explorer, na vaše računalo tijekom pregledavanja weba.

U skladu s preporukama Informacijskog povjerenstva, instalirali smo obavijest o korištenju kolačića na našoj web stranici.

Što su online kolačići?

Kolačići su kratki tekstualni dokumenti preneseni na korisnikov kompjuter kada posjeti web stranicu, a uključuje:

• ime servera sa kojeg su kolačići poslani;

• Trajanje kolačića;

• vrijednost  – obično je nasumično generirani jedinstveni broj.

Kolačići sami po sebi nisu štetni, ne sadrže viruse niti neki drugi zlonamjerni kod. Međutim, ako ga poslužitelj pročita zajedno s web-preglednikom, to može biti korisno za web-mjesto za pružanje usluga koje su jednostavnije za korisnike – primjerice, podsjećaju vas na prethodne kupnje ili informacije o korisničkom računu. Samo poslužitelj koji je poslao kolačiće može čitati i koristiti kolačiće. Na pouzdanoj web-lokaciji kolačići mogu obogatiti iskustvo. Međutim, kolačići se također mogu koristiti na načine koji predstavljaju zadiranje u privatnost pojedinca. Kolačiće se mogu spremiti za različite duljine trajanja, odnosno samo za vrijeme trajanja sesije pregledavanja, ili mnogo dulje.

Korištenje kolačića

Mi koristimo sljijedeće kolačiće:

  • Grupa 1: Oni su ključni i bez stranice neće raditi kako bi trebalo. Oni se nastavljaju kada komunicirate sa web-lokacijom. Za ove kolačiće ne trebamo vaš pristanak.
  • Grupa 2: analitički kolačići koji prikupljaju informacije o tome kako posjetitelji upotrebljavaju web-lokaciju koriste ih za poboljšanje izvedbe web-lokacije.
  • Grupa 3: Marketing Kolačiće. Ovi se kolačići koriste za slanje sadržaja koji je relevantniji vašim interesima.

Ako pristanete instalirati kolačiće obje skupine, ne morate ništa učiniti. Da biste dovršili potpunu anonimnost i isključili kolačiće grupe 3, to možete učiniti klikom na gumb Želim anonimnost u traci upozorenja za kolačiće.

Slažem se s instaliranjem kolačića iz grupe 2.

Slažem se s instaliranjem kolačića iz grupe 3.

Internet stranici su potrebni kolačići za funkcioniranje. Nastavljanjem gledanja i traženja po stranici slažete se s upotrebom kolačića. Prihvati Zatvori Postavke i informacija

X

Main Menu